Полупроводник с ултра-висока чистота метал Sputtering цел и висока чистота метал Sputtering целева разлика?

- Nov 06, 2017-

Полупроводник с ултра-висока чистота метал пулверизиране цел и висока чистота метал пулверизиране целева разлика?

Целите за разпрашване се използват главно в електронната и информационната индустрия, като интегрални схеми, съхранение на информация, дисплей с течни кристали, лазерна памет, електронни устройства за управление и др. може да се приложи и в областта на покритието от стъкло; може да се прилага и за устойчиви на износване материали, корозия при висока температура, висококачествени декоративни материали и други индустрии.

Класификация Съгласно формата може да бъде разделена на дълга цел, квадратна цел, кръгла цел, формованата цел може да бъде разделена според състава на металната мишена, целта на сплавта, керамичната мишена според приложението е разделена на различни полупроводниково свързани керамични целеви , средни керамични мишени Материали, керамични мишени, спрей за метал, свръхпроводящи керамични мишени и гигантски магниторезистотни керамични цели са класифицирани в микроелектронични цели, магнитни записващи цели, цели на оптични дискове, целеви обекти с благородни метали, Целева, маска цел, декоративен слой цел, електрод цел, пакет цел, други цел

Как да се преодолее използването на магнетрон за разпръскване на целта е ниско, нанасянето на филм не е еднородно

Ротационните цели са широко използвани в соларни клетки, архитектурно стъкло, автомобилно стъкло, полупроводници, телевизори с плосък панел и други индустрии.

Цилиндричните въртящи се целеве имат висока якост на магнитното поле, висока ефективност на разпръскването на целта и висока скорост на отлагане на филма, което позволява отлагане на еднакво фолио върху голям плосък субстрат от двете страни на целта. В същото време чрез ротационен механизъм за подобряване на използването на целта. Целевото охлаждане е по-адекватно, целевата повърхност може да издържи по-мощно разпрашване. Целта на металното разпръскване Комбинирането на това с средночестотния магнитонен разпрашване с двойна цел може значително да увеличи ефективността на производството, като в същото време намали производствените разходи.

Магнетронното разпрашване има много предимства, като целта за метално разпръскване, но и ниската степен на отлагане и неравното офорт на целевата повърхност, нивото на използване на целта е ниско и т.н. Такова като използването на целевата равнина на целта обикновено е само около 20% до 30%, което води до относително ниска ефективност на разпрашване. За някои такива като злато, сребро, платина и някои с висока чистота цел сплав, като например подготовка на ITO филм, електромагнитни филм, свръхпроводящ филм, диелектричен филм и други филмови нужди на целеви метал цел, как да се преодолее магнетрон пулверизиране Целева цел употребата е ниска, филмът не е еднакъв и други недостатъци на отлагането са много важни.

Правоъгълна равнина магнетрон разпрашване целева цел офорт неравности се отразява главно в два аспекта, от една страна е неравномерно офорт в посоката ширина посока, от друга страна, традиционният дизайн на правоъгълни разпрашване целеви разпрашаване целева равнина Път е затворена форма на пистата, в целевия край на диагоналното положение, предразположено към необичайно ецване, но и в края на целевата и прави права връзка на катедрата за сериозна корозия и средния регион на плиткото ецване, металната повърхност на разпрашване и оформянето. винаги диагонално разпределени, така че феноменът се нарича крайно действие или диагонален ефект. Ефектът на ецване на крайната цел значително намалява консистенцията на дълбочината на канала за офорт, а цилиндричната ротационна цел може добре да разреши тези проблеми и поради това има по-висока степен на оползотворяване.