Метални разпръскващи целеви високо индустрия материал

- May 10, 2017-

Цел на метално разпръскване

Целевите изисквания за метални разпрашвания са по-високи от тези в традиционната индустрия за материали. Общи изисквания като размер, плоскост, чистота, съдържание на примеси, плътност, N / O / C / S, размер на зърната и контрол на дефектите; По-високи изисквания или специални изисквания включват:

Неравности на повърхността, устойчивост, равномерност на зърната, еднородност на състава и организацията, съдържание и размер на чужди материя (оксид), пропускливост, ултра-висока плътност и ултра-фино зърно и т.н.

Целта на металното разпръскване е нов метод за физическо нанасяне на пара, който е да се използва електронната пистолетна система за електрони и да се фокусира върху материала, който се покрива, така че разпрашването на атомите да следва принципа на преобразуване на инерцията с висока кинетична енергия от материала. Филмът се отлага върху субстрата. Този вид покрит материал се нарича целево разпръскване. Целите за разпрашване са метали, сплави, керамика, бориди и други подобни.

Целта на главното приложение за метално разпръскване

Целта на металното разпръскване се използва главно в електронната и информационната индустрия, като интегрални схеми, съхранение на информация, дисплей с течни кристали, лазерна памет, електронни устройства за управление и т.н. Може да се използва и в областта на стъкленото покритие; Могат да се използват и в устойчиви на износване материали, висококачествени декоративни материали и други индустрии.