TITANIUM MACHINING

- Mar 10, 2017-

TITANIUM MACHININGTitanium и неговите сплави проявяват уникална комбинация от механични и физични свойства и устойчивост на корозия, които са ги направили желателно за критична, настоявайки космически, промишлени, химически, енергийната промишленост за услуги и за нанасяне на покрития цели в PVD покритие промишленост.


Ето някои основни атрибути на титан:

Повишени на якост към плътност Ratio (висока структурна ефективност)

ниска плътност (приблизително половината от теглото на стомана, никел и медни сплави)

Изключителна Устойчивост на корозия (изключителна устойчивост на хлориди, морска вода и кисел и окисляващ кисела среда)

Отлични повишена температура Properties (до 600 ° C (1100 ° F))


Други атрактивни имоти от титан:

Изключителна ерозия и корозия ерозия съпротивление

сила висока умора във въздушни и хлорни среди

висока якост на счупване на въздушни и хлорни среди

Нисък коефициент на еластичност

нисък коефициент на топлинно разширение

висока температура на топене

същество немагнитен

висока присъща устойчивост шок

висока балистична съотношение резистентност към плътност

токсичен, nonallergenic и напълно биосъвместим

Много кратко радиоактивни полуживот

Отлични криогенни имоти


Всички тези характеристики правят титан играят все по-важна роля в материал поле заявление, и го получава името "бъдеще метал".
Наскоро, титан като детайла материал се намери своето място и в много машини магазини с фрезоване е доминиращ метод на обработка, особено в импланта медицински, автомобилни и структурни космически части. Докато при снемане на материал се превръща във все по-конкурентен фактор, това не е лесно да се постигне в титан, който проявява предизвикателна обработваемост. Въпреки това, новите разработки на инструменти и процеси са осигуряване на това все по-полезен на конструктивния материал с нови възможности за подобряване на обработващи икономика.

 

Физичните, химичните и топлинните свойства на титан това уникално взискателни материали за машина правят. Има редица от титанови сплави с различни свойства и обработваемост, варира значително - от традиционния Ti6Al4V до силни сплави като Ti10-2-3 и сега Ti5553. Сред основните характеристики риск от инструмент износване поради режещия ръб са изложени на високи температури - повече топлина се абсорбира защото титан е слаб топлинен проводник.

Износването на инструмента / разбивка също е обща дължи на размазване тенденцията от титан, който е реактивен с инструменти. Замърсените е мястото, където чип заварките на вложката, причинявайки ръб Онлайн frittering при повторно въвеждане на разреза. Други характеристики включват материал деформация / бърборене тенденция се дължи на еластичността на титан, и риска от бързото износване инструмент поради локализирано високо налягане в комбинация с топлината на контактната повърхност.

Има няколко общи правила за обработване на титан, който може да помогне за преодоляване на тези изисквания: да използват сравнително ниски скорости на рязане; използвайте остри режещи ръбове; оптимизиране темпове и избягване на празен ход, докато в разрез; използват големи обеми на охлаждащата течност, за предпочитане при високо налягане чрез шпиндел и инструмент; замени режещи ръбове при първите признаци на износване; и наемат изкачване (надолу) фрезоване, където е възможно.При нанасяне всяко титанова сплав има общата необходимостта от по-задълбочено планиране - от избора на машината, за тази работа чрез към програмиране на рязане подробности. Размерът и формата на съставни функции варира и така правя на изискванията за избор на машина, арматура, доставка на охлаждащата течност, инструменти, метод и рязане на данни.

Първият определящ фактор е размера и формата на конфигурации и подходящ размер инструмент. Сменяеми вмъкване резачки отнемане на материал най-ефективно и са днес се разглежда като първи избор за груби, както и непобедим, когато става въпрос за довършителни големи плоски повърхности. Твърди твърдосплавни фрези формират решението за полу-довършителни работи и довършителни операции и когато радиуси, кухини и слотове са твърде малки, за сменяеми инструменти за вмъкване. Те имат предимството, че голям брой от флейти и висока аксиална способност рязане.

Изборът на специален фреза за титан трябва първо да се основава на необходимите опции за програмиране. За титан, основите на инструмента са винаги да се включи сравнително положително гребло с остър, но силен режещ ръб на циментиран карбид клас - те издържат конкретните термични и химични исканията на титан. Индексируема вложка технологията извървя дълъг път по отношение на геометрията и инструмент материал, и са като над като по-икономично решение от огромното количество твърда карбид и опции за инструментите HSS разположение, дори и за средни и големи инструменти размер. Доскоро напредък в машинна титан, изглежда, е незабележима, но сега няколко разработки революционни са се подобрили ефективността на фрезоване.

Поради естеството на типични космически компоненти, радиално смилане е много подходящ метод за обработка титан. Части често проявяват няколко раменете, первази, профили и кухини, които често трябва да бъдат обработени от заготовки. Въпреки това, големи радиални дълбочини на рязане може да доведе до значително намаляване на живота на инструмента, докато големи аксиални дълбочини на рязане имат относително ограничено влияние върху намаляване на температурата и по този начин не засягат живота на инструмента по същия начин. Ето защо, по-близък тур, дългата страна фреза с радиален ангажиране на около 30 на сто, а най-много аксиален ангажимент като приложението позволява е най-ефективният начин за премахване на титан.

Индексируема вложка, дългата страна резачки


Те са съставени от няколко реда на вложки, които се основават на непрекъснат спирален ръб на твърди карбид рязане. Настаняване на сменяеми пластини, за да компенсирате подред от дъното на катера нараства по периферията има до сега представени ограничение за постигане на приемлива обработка способност и сигурността в титан. Щедри флейти за ефективен чип евакуация са необходими и, в комбинация с изграждането на ефективни редици от положителни, остри вложки на катера, са създали клопки за сменяеми вложка, дългата страна ножа за.

Режещи ръбове, които са точно и здраво закрепени в състояние да устои на аксиални сили, създадени от спиралата са от първостепенно значение за фрезоване титан. Всяко движение, дори при операции за слаб може да доведе до неравномерно износване и постави на ръба на рязане в риск или дори да причини винт счупване, което води до катастрофална повреда. Axial подкрепа за вложки е особено трудно да се постигне по един ред от тясно разположени последователни вложки, и това може да доведе до над разчита на винт вложка.

Най-добрият начин за постигане на изключителни нива на производителност с дългата страна фрезоване е да имаме безкомпромисен интерфейс между вложката и инструмент тяло. В днешно време, някои инструменти тук, седалката на вложка има окончателно подкрепа и заключващ механизъм по отношение на аксиални и ротационни сили. Такова място вложка осигурява възможност за снемане на високо метал и дава възможност за просторни чип флейти. Освен това, след това може да се осигури широка гама от възможности за зъби за същия диаметър инструмент от наличието на избор от размери за вмъкване за справяне с различните операции. А по-близо вложка терен осигурява променливи за подобряване на производителността чрез скоростта на захранване.

Охлаждащата течност се прилага при високо налягане, чрез шпиндел и инструмент, по време на титан обработка засяга разпределението на топлина, образуване чип, заваряване-по-ръбове, износването на инструмента и повърхност цялост, и като такава прави ясна разлика за изпълнение. Прилагането на високо охлаждащата течност под налягане, като се започне от стандартен 70 до 100 бара налягане, е показал, за да се осигури много ясни предимства в титан фрезоване. Охлаждащата течност под високо налягане е стандарт за много от днешните машини и като такава тя е потенциален ресурс, за да се оптимизира титан фрезоване.

Тесни кухини


Когато заявлението включва тесни, дълбоки кухини, които изискват дълъг обсег инструмент, се изисква решение за малък инструмент способност, както и оперативна гъвкавост. Провеждане на твърдо край карбид мелница в продължителен патронник с машина дълбоко в кухина не представлява оптимална стабилност. Този сценарий ще ограничи рязане на данни и може да бъде свързано с риск за компонент на качеството. Понятието сменяеми режещи глави, обаче, осигурява предимствата на indexability както и достигне до способността на твърди карбид рязане. Връзката между главата и дръжката е ключов фактор за този вид концепция инструмент. Изпълнение разчита на силата, стабилността, точност, повторяемост и лекота на работа.

От производителност и възможности резултат перспектива разходите инструмент и изискване за гъвкавост, сменяема система глава осигурява предимство в областта на 10 до 25 мм диаметър инструмент. Гъвкавостта е висока с тази концепция и намалената описа инструмент тя предлага. Довършителни способност е по-добре от сменяеми вмъкване резачки, и то представлява значително по-ниска цена инструмент, отколкото твърда карбид нож и не се нуждае от заточване със загуба на размер. Да бъдеш в състояние да изберете комбинации от различни глави и различни джолани предлага висока степен на гъвкавост и оптимизация възможности.

Щедра аксиален подкрепа лицето, скосена радиално лицето подкрепа и специално разработена конец и винтови подкрепа, като например с CoroMill 316 сменяема глава ножа за предоставя на съединителя необходими между главата и опашката, и основа за добро представяне в дългите инструментални надвеси.

Face фрезоване


Някои от общите правила на лицето фрезоване идват силно препоръчително, особено по отношение на катер позициониране по отношение на детайла, диаметър резачка за ширина на детайла и предпочитан изкачване (надолу) фрезоване с тънък до дебел чип. Необходими са и допълнителни грижи за резачката за влизане и излизане на детайла. Ножът трябва да се държат на пътя осигурява пълен контакт, а не множество пасове, когато фрезоване големи лица и, ако трябва да се избягват възможни, прекъснати съкращения, с дупки и кухини, направени след смилането лицето.

По отношение на вида на лицето мелница, кръгла вложка нож, като CoroMill 300, често е първи избор заради силата и геометрията на острието му. Фрези с вложка размер до 25.4 мм са на разположение, като предоставя курсове за премахване на много високо метални. Размерът използван е баланс между дълбочината на необходимата нарязани, функцията да бъдат обработени и способността на металообработваща машина. Това е един много ефективен и надежден груби и полу-довършителни машина, способна също на обработка кухини чрез спирална интерполация. Висока скорост на метал отстраняване, дълъг живот на инструмента и добра сигурност са потенциалното предимство с този тип нож. Острието е много дълъг, разпространение на износването, което често води до удължен живот на инструмента.

Въвеждане на ъгъла на кръгла вложка резачка е променлива и, като лицето мелницата на 45 °, дава ефект чип изтъняване, че е от полза за повишаване на скоростта на подаване. Въпреки това, мощност и въртящ момент се нуждаят от допълнителна помощ, когато обработка титан, защото на по-високи режещи сили, участващи. Якостта на опън на сплавта, ангажирането на режещото, скоростта на фуражите и броя на зъбите в разрез са от особено значение, когато става въпрос да се изправи мелница грубо в титан.Допълнителни възможности


Фреза с много малък ъгъл, които се внасят (10 °) може да осигури още по-висока чип изтъняване ефект, и като такъв той дава възможност за още по-големи емисии. В комбинация с малка дълбочина на рязане, висока емисия фрезоване може да бъде много ефективен метод механична обработка и не налага повишена мощност и въртящ момент. Високи нива на метални отстраняване могат да бъдат постигнати по-малки, по-слаби машини.Haohai Metal оборудван с професионална фабрика, е един от водещите производители и доставчици за различни материали и размери на разпрашване цели и дъга катоди , и титан е най-доброто предимство материал, когато хората се нуждаят от титан, те ще се обърнат към Haohai, така че, моля, чувствайте се свободни да се свържете с нас, когато имате търсенето на цели и катоди титанови за нанасяне на покрития .


Един чифт:PVD ТВЪРД ФИЛМ покрития Следваща:HIPIMS