Обработващи скорости и канали за данни

- Feb 15, 2019-


Обработващи скорости и канали за данни


Скоростта на рязане и захранването са два от най-важните параметри за всички видове машинни операции. Обширните тестове са разработили данните за инструменталния живот, а диаграмите за живота на инструментите вече са на разположение. Един производител предлага следните общи насоки за типични операции за обработка.

Въпреки че основните механични свойства на титанов метален не могат да се променят значително, техните ефекти могат да бъдат значително намалени чрез намаляване на температурите, генерирани в лицевата повърхност на инструмента и режещия ръб. Икономични производствени техники са разработени чрез прилагане на тези основни правила при обработката на титан:


Low Използвайте ниски скорости на рязане. Температурите на върха на инструмента се влияят повече от скоростта на рязане, отколкото от всяка друга единична променлива. Промяната от 6 до 46 метра в минута (20 до 150 sfm) с карбидни инструменти води до промяна на температурата от 427ºC до 927ºC (800ºF до 1700ºF).

High Поддържайте високи нива на подаване. Температурата не се влияе от скоростта на подаване толкова, колкото от скоростта, и трябва да се използват най-високите скорости на подаване, съответстващи на добрата механична практика. Промяната от 0.05 до 0.51 mm (0.002 инча до 0.020 инча) на оборот води до повишаване на температурата само за 149 ° С (300 ° F).

Gene Използвайте голямо количество течност за рязане. Охлаждащата течност отвежда топлината, отмива стружките и намалява силите на рязане.

Sharp Използвайте остри инструменти и ги подменете при първия знак за износване, или както са определени от съображенията за производство / разходи. Износването на инструмента не е линейно при рязане на титан. Пълна повреда на инструмента се случва доста бързо, след като се получи малко първоначално износване.

Stop Никога не спирайте подаването, докато инструмент и детайл са в движение. Разрешаването на инструмент за пребиваване в движещ се контакт причинява втвърдяване на работата и насърчава размазването, скъсването, затварянето и общата повреда на инструмента.


Препоръките за обработване, както е отбелязано по-горе, може да изискват модификация, за да отговарят на определени обстоятелства в даден магазин. Например, разходите, съхранението или изискванията могат да направят непрактично да се приспособи много голям брой различни флуиди за рязане. Спестявания, постигнати чрез промяна на режещата течност, могат да бъдат компенсирани от разходите за смяна на флуидите. По същия начин, може да бъде нерентабилно за инвентарни режещи инструменти, които могат да се използват само рядко. Също така, проектирането на части може да ограничи скоростта на отстраняване на метала, за да се сведе до минимум изкривяването (например на тънки фланци) и да се извърши ъгъл без прекомерни инерционни ефекти. Пример за типични машинни параметри, използвани в момента за обработка на Ti-6Al-4V прегради, съдържащи дълбоки джобове, тънки фланци и подове във важен производител на самолети на САЩ, са показани в Таблица 6.2.

Table 6.2


Преградата често съдържа множество джобове, а някои фланци с дебелина от 0,76 мм (0,030 инча). Типичен пример за грубо изковаване на прегради е с тегло над 450 kg (1000 lb), но готовата част е по-малко от 67,5 kg (150 lb) след механична обработка. Обширната обработка се извършва на компонентите на газотурбинния двигател, както се прави на по-големите компоненти на корпуса.


Таблица 6.3 изброява типични параметри за обработка на компонентите на реактивния двигател Ti-6Al-4V, като дискове за вентилатори, дистанционни елементи, валове и въртящи се уплътнения.

Table 6.3